Nieuws vanuit het schepencollege

Evenementencharter
Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg heeft een gloednieuw evenementencharter opgesteld waarin de regels vervat liggen voor het organiseren van fuiven en feesten. Het evenementencharter werd op zaterdag 7 december voorgesteld aan de algemene vergadering van de jeugdraad, waar het positief onthaald werd. Ook het schepencollege geeft nu zijn zegen.

Het evenementencharter zorgt ervoor dat voortaan elke aanvraag voor een feest of fuif op dezelfde manier behandeld wordt. Daarnaast zijn er in samenspraak met de hulpdiensten, de jeugdraad en de jeugdverenigingen enkele nieuwe regels ingevoerd. Zo zal er bv. geen sterke drank meer verkocht mogen worden op fuiven, tenzij er een aparte ruimte is met een aparte ingang waar enkel meerderjarigen toegang toe hebben. Voorts zijn er regels op het gebied van geluidsoverlast opgenomen en krijgen organisatoren een fuifkoffer ter beschikking met o.a. geldlades, zeilen met nooduitgangen en andere nuttige spullen.

Het charter treedt onmiddellijk in werking en zal geregeld geactualiseerd worden.

Actieplan trage wegen
Trage wegen zijn paden of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Het gaat om veldwegen, kerkwegels, jaagpaden, vroegere treinbeddingen, bospaden en doorsteekjes waar wandelaars, fietsers en ruiters graag gebruik van maken.

In het verleden werd, in samenwerking met Trage Wegen vzw, reeds een inventarisatie en evaluatie van het tragewegennetwerk in Itegem en Wiekevorst uitgevoerd. Tijdens en na de evaluatiefase zijn in beide deelgemeenten een aantal prioriteiten naar voren gekomen. De meest haalbare en nuttige prioriteiten zijn vervolgens in een actieplan gegoten. 

Het college gaat akkoord met de voorgelegde actieplannen voor Itegem en Wiekevorst. De Routedokters worden aangesteld om de trage wegen te onderhouden en om bijkomende werken uit te voeren die voorgesteld worden in de actieplannen van Wiekevorst en Itegem.

Infrastructuurwerken
Het college stelt een aannemer aan voor het uitvoeren van infrastructuurwerken aan de insteekweg Pijpelstraat en Vinkenlaan. De opdracht wordt gegund aan de laagste regelmatige bieder voor de prijs van 683.268,05 euro incl. btw. De kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar.

Aanleg riolering Wiekevorst-Dorp
Op 4 december 2012 besliste het college om Wiekevorst-Dorp te herinrichten, wat gepaard gaat met de nodige wegen- en rioleringswerken. 

Ondertussen werd er een voorontwerp voor de aanleg van riolering in Wiekevorst-Dorp (rond de kerk en de nieuwe parking) opgemaakt door het aangestelde ontwerpbureau. Het college gaat met dit voorontwerp akkoord. De kosten worden geraamd op 321.398,32 euro excl. btw waarvan, 190.468,12 euro excl. btw gesubsidieerd wordt. De overige kosten zijn ten laste van Pidpa-HidroRio.

Nieuws vanuit de gemeente

Sluitingsdagen jaareinde
Tijdens de eindejaarsperiode sluiten verschillende gemeentelijke en OCMW-diensten tijdelijk hun deuren. Geplande activiteiten in cultuurcentrum en sportcentra vinden uiteraard wel plaats. Meer weten?

Aanpassing publiek zwemmen op woensdag
Vanaf 1 januari 2014 is er op woensdag geen publiek zwemmen van 14 tot 15.45 uur. De publieke uren op andere dagen en de avonduren op woensdag blijven wel behouden. Meer weten?

Voorstelling meerjarenplan
Het meerjarenplan 2014 - 2019 werd op maandag 16 december voorgesteld aan de Heistse gemeenteraad. Meer weten?